Naar hoofdinhoud Naar footer

Over Databank erkende interventies

Sinds 2007 werken verschillende kennisinstituten samen aan goede interventies in de jeugdhulp, zorg, preventie, sociaal domein en sport. De Factsheet Highlights erkenningen, te downloaden onderaan deze pagina, geeft een indruk van het samenwerkingsverband Erkenning van Interventies anno 2020. Feiten, cijfers, successen en uitdagingen van 13 jaar samenwerken.

In ‘Hoe werkt het’ helpen we interventie-eigenaren op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie. Heb je een succesvolle aanpak of methodiek ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg of ouderenzorg? Is jouw interventie ook interessant voor anderen? Meld hem dan aan voor het erkenningstraject.

Bij ‘Door wie’ lees je meer over de erkenningscommissie die bestaat uit twee deelcommissies: de deelcommissie gehandicaptenzorg en de deelcommissie Ouderenzorg. De commissie is onafhankelijk en bestaat uit hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk. Zij bepalen, aan de hand van heldere criteria, of een interventie wordt opgenomen in de databank erkende interventies.

Download(s):