Naar hoofdinhoud Naar footer

De Groeifabriek

Het doel van De Groeifabriek is om de mentale gezondheidsproblemen van jongeren met een lvb te verminderen door het ontwikkelen van een ‘groeimindset’ waarbij jongeren leren geloven in hun eigen kracht om verandering in hun leven aan te brengen en hun doorzettingsvermogen vergroten.

Doel

Het doel van De Groeifabriek is om de mentale gezondheidsproblemen van jongeren met een LVB te verminderen door het ontwikkelen van een ‘groeimindset’ waarbij jongeren leren geloven in hun eigen kracht om verandering in hun leven aan te brengen en hun doorzettingsvermogen vergroten.

Doelgroep

De Groeifabriek is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking in jeugdzorg of speciaal onderwijs.

Aanpak

De Groeifabriek bestaat uit zes online sessies en één boostersessie van 30 tot 45 minuten, individueel aangeboden o.b.v. een getrainde professional. Naast de sessies wordt er gebruik gemaakt van aanvullende opdrachten, een werkboek, tweewekelijkse reminders en attributen om de transfer te maken van de online interventie naar de dagelijkse praktijk.

Over deze interventie

Erkend

Erkenning is mogelijk op de volgende niveaus:

  • Goed onderbouwd
  • Effectief volgens eerste aanwijzingen
  • Effectief volgens goede aanwijzingen
  • Effectief volgens sterke aanwijzingen.

Deze interventie is door de erkenningscommissie beoordeeld als:
Eerste aanwijzingen voor effectiviteit

Datum van erkenning

26-09-2019

Erkend door

Erkend door de deelcommissie Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering (voor jeugd) (RIVM)

Toelichting Commissie

Geplaatst op

17-06-2020