Hoe werkt het

Uw interventie laten erkennen? Vilans begeleidt u op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie.

Heeft u een succesvolle aanpak of methodiek ontwikkeld voor de gehandicaptenzorg of ouderenzorg? Is uw interventie ook interessant voor anderen? Meld hem dan aan voor het erkenningstraject. Dat kan met het aanmeldformulier. Vilans begeleidt u op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie. 

De voordelen

  • De feedback van experts helpt u waar nodig uw interventie verder te ontwikkelen. Daarmee krijgt u goed zicht op de sterke punten en ontdekt u wat beter kan.  
  • Als uw interventie wordt opgenomen in de databank, is hij toegankelijk voor een groot publiek in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. 
  • De online toegankelijkheid van de databank stelt professionals in staat interventies te vinden en te vergelijken. Zo helpt u mee de kwaliteit van de gehandicaptenzorg en ouderenzorg te verbeteren.

Inclusiecriteria Erkenningstraject

  • De interventie heeft als doel verbeteren van het welbevinden/ de gezondheid van mensen met een beperking of ouderen.E
  • Er is een Nederlandstalige handleiding beschikbaar.
  • De interventie wordt uitgevoerd in Nederland.
  • Er is een procesevaluatie beschikbaar.
  • U bent de eigenaar of licentiehouder van de interventie.

Na uw aanmelding

Als Vilans besluit dat uw interventie voor beoordeling in aanmerking komt), start het erkenningstraject (zie procedure). In dit traject van ongeveer vier maanden begeleidt Vilans u bij het beschrijven van uw interventie. Vervolgens beoordeelt de erkenningscommissie uw interventie (zie criteria). De erkenningscommissie is onafhankelijk en bestaat uit hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk. De commissie kan een interventie erkennen als 'goed theoretisch onderbouwd' of 'effectief'.

Na erkenning

Als uw interventie erkend wordt, nemen we hem op in onze databank. Uw interventie is dan online toegankelijk. Bovendien kan uw interventie opgenomen worden in de databanken van collega-instituten deze kunt u vinden onder Samenwerkingsverbanden.

Meer weten

Wilt u weten of het erkenningstraject voor uw interventie interessant kan zijn? Neem dan contact op met Vilans, C.denUijl-Grobben@vilans.nl

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten