Grip op agressie

Grip op Agressie (GoA) is een klinische interventie gericht op agressief delictgedrag.

Doelgroep

Cliënten vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking die vrijwillig of met een dwangmaatregel zijn opgenomen wegens agressief gedrag.

Aanpak

GoA is een groepsgerichte aanpak die ook individueel gegeven kan worden. Het programma is gericht op het verminderen van risicofactoren en het versterken van beschermende factoren om recidive van agressief gedrag te voorkomen. GoA bestaat onder meer uit cognitieve gedragstherapie, psychomotore therapie en dramatherapie. De gebruikte technieken sluiten aan bij de doelgroep: onder meer leren door ervaren, aansluiten bij het cognitieve ontwikkelingsniveau, eenduidig taalgebruik en herhaling. GoA wordt uitgevoerd in een sociotherapeutische omgeving waar de deelnemers ook een training in sociale vaardigheden volgen. Daarbij wordt GoA geïntegreerd in het dagelijkse leven van wonen, werken en vrije tijd van de deelnemers. De dagelijkse routine wordt gebruikt als oefen- en leersituatie.

Deze interventie is erkend door de deelcommissie Deelcommissie Justitiële interventies op 19 juni 2019

Bron en uitgebreide omschrijving

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten