De Groeifabriek

Het doel van De Groeifabriek is om de mentale gezondheidsproblemen van jongeren met een lvb te verminderen door het ontwikkelen van een ‘groeimindset’ waarbij jongeren leren geloven in hun eigen kracht om verandering in hun leven aan te brengen en hun doorzettingsvermogen vergroten.

Doelgroep

De Groeifabriek is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking in jeugdzorg of speciaal onderwijs.

Aanpak

De Groeifabriek bestaat uit zes online sessies en één boostersessie van 30 tot 45 minuten, individueel aangeboden o.b.v. een getrainde professional. Naast de sessies wordt er gebruik gemaakt van aanvullende opdrachten, een werkboek, tweewekelijkse reminders en attributen om de transfer te maken van de online interventie naar de dagelijkse praktijk.

 

Deze interventie is erkend door de deelcommissie 2: Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering (voor jeugd) (RIVM) op 26 september 2019

Bron en uitgebreide omschrijving

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten