Naar hoofdinhoud Naar footer

Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde

Kracht van deze interventie is dat jongeren oefenen met vaardigheden voor het aangeven van hun wensen en grenzen. Daarnaast worden informatie en handvatten aangereikt aan docenten en ouders om met kinderen in gesprek te gaan.

Doel

De preventielessen 'Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde' is een lessenserie die een onbedoelde zwangerschap bij jongeren wil voorkomen. In lessen op scholen wordt aandacht besteed aan kennis, attitude, inschatting van eigen gedrag, vaardigheden en opvattingen van de omgeving ten aanzien van seksuele interacties en anticonceptiegebruik en van (jong) ouderschap. Kracht van deze interventie is dat jongeren oefenen met vaardigheden voor het aangeven van hun wensen en grenzen. Daarnaast worden informatie en handvatten aangereikt aan docenten en ouders om met kinderen in gesprek te gaan.

Sector(en)

Gehandicaptensector

Over deze interventie

Erkend

Erkenning is mogelijk op de volgende niveaus:

  • Goed onderbouwd
  • Effectief volgens eerste aanwijzingen
  • Effectief volgens goede aanwijzingen
  • Effectief volgens sterke aanwijzingen.

Deze interventie is door de erkenningscommissie beoordeeld als:
Goed onderbouwd

Datum van erkenning

29-11-2018

Erkend door

Deelcommissie Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering

Toelichting Commissie

De interventie richt zich op een actueel thema en is heel goed uitvoerbaar met een mooi uitgewerkt lessenpakket, heldere randvoorwaarden en goed getrainde gastdocenten. De commissie is blij met het feit dat de interventie ook uitgevoerd kan worden op vso en praktijkscholen.

Geplaatst op

13-02-2019