In de put, uit de put 55+: zelf depressiviteit overwinnen

Depressieve klachten bij oudere volwassenen te verhelpen of te verminderen, waarmee de kans op het ontstaan van een depressie afneemt.

In de put, uit de put is een cursus voor volwassenen met depressieve klachten. Het doel van de cursus is het verminderen of verhelpen van depressieve klachten, waarmee de kans op het ontstaan van een depressie afneemt. In de put, uit de put is gebaseerd op de sociaal-leren theorie, cognitieve therapie en sociale vaardigheidstraining. Inhoudelijk staat het leren van specifieke vaardigheden in zelfobservatie en zelfverandering centraal. De aandacht gaat uit naar de gezondheid en de mogelijkheden van de deelnemer en niet de depressie. In 6 bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod:

  1. denken, doen en voelen;
  2. doen, denken en stemming;
  3. denken en stemming; 
  4. positief leren denken, assertiviteit en stemming; 
  5. assertiviteit in de praktijk en; 
  6. winst behouden.

Na 6 weken is er een terugkombijeenkomst. De cursus kan zowel in groepsverband als zelfstandig (met eventuele ondersteuning) worden gebruikt.

Deze interventie is erkend door de deelcommissie preventie en gezondheidsbevordering voor volwassenen en ouderen van het RIVM Centrum Gezond Leven.

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten