Nieuw commissielid ouderenzorg

Wanda Rietkerk neemt per december 2018 deel aan de commissie voor erkenning van interventies binnen de ouderenzorg. Als nieuw commissielid stelt zij zich graag even voor.

Wanda Rietkerk is specialist ouderengeneeskunde en hoopt binnenkort haar promotie onderzoek af te ronden. “Ik ben, naast het dagelijks werk aan het (verpleeghuis)bed in de verpleeghuis-praktijk, geïnteresseerd in allerlei aspecten rondom de zorg voor ouderen. Voor mijn promotieonderzoek heb ik in kaart gebracht welke moeilijkheden we tegenkomen bij het veranderen van de zorg voor (potentieel) kwetsbare ouderen die thuis wonen. Door de sluiting van de verzorgingshuizen is dit een belangrijk onderwerp. Ouderen en hun naasten hebben met heel veel (medische) zaken en professionals te maken. Door onderzoek te doen en de uitkomsten te delen kunnen we de komende jaren hopelijk tot een betere samenwerking tussen al deze partijen komen.”

Mijn rol binnen het erkenningstraject
“Met mijn academische kennis hoop ik ook de zorg en behandeling ín het verpleeghuis te kunnen ontwikkelen en verbeteren. Als een brug tussen de academie en de praktijk. Het erkenningstraject van Vilans is voor mij een mooi voorbeeld van zo’n brug tussen academie en praktijk. Ik neem daarom graag deel aan de commissie voor erkenning van interventies binnen de ouderenzorg. Ik hoop door mijn deelname kennis te maken met allerlei vernieuwende aanpakken in de ouderenzorg. En te helpen om deze goede aanpakken bekend te maken bij andere bevlogen professionals. Zodat we leren van elkaar en we het wonen in het verpleeghuis steeds een stukje leuker, gezonder en mooier kunnen maken.”

Wanda Rietkerk stelt zich voor

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten